Wetenschap voor kinderen

NEMO

Voor iedereen die nieuwsgierig is! Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer.

 

PROEFJES.NL

Hoe maak je een regenboog? Hoe sterk is een ei? En is water bang voor ballonnen? Proefjes voor kinderen, om zelf thuis of in de klas te doen.

Lees hier Kitsnieuws, artikel over de website Proefjes.nl

DE JUNIOR BETACANON

Waarom de wc voor de mens zo’n belangrijke ontdekking was, of wie Newton was, maar ook de oerknal, DNA en de Pavlovreactie komen aan bod. Je hoort over ideeën zoals schuivende continenten en het ontstaan van de mens.
Luisterboek

 

DE JONGE AKADEMIE ON WHEELS

In 2011 en 2012 is de gele schoolbus met in totaal ruim 200 wetenschappers naar 16 scholen in heel Nederland gereden en hebben ruim 1600 leerlingen uit onderbouw van vmbo tot gymnasium kennisgemaakt met wetenschap en jonge wetenschappers uit allerlei disciplines.
Dit project is inmiddels afgelopen

 

TALENTENKRACHT

Wie goed kijkt naar peuters en kleuters, ziet verbazingwekkende talenten. Ze blijken een kei in logisch denken, het herkennen van patronen, het vinden van hun weg, de constructie van bouwwerken... Maar vooral: ze sprankelen in hun verwondering om en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Hoe kunnen we deze talenten bij ieder kind zo goed mogelijk in beeld brengen, behouden en ontwikkelen? Benieuwd? Kom dan naar de conferentie van TalentenKracht, het onderzoekprogramma van zeven universiteiten op 7 oktober 2015. Meer info op de website www.talentenkracht.nl

 

NIEUW!
Uitgeverij Nieuwezijds

 

 

 

Kangoeroe-ambassadeur
Prof. dr. Robbert Dijkgraaf: "Investeren in kennis begint bij de jeugd"

Wat is W4Kangoeroe?
Klik hier en lees meer